19 Mart 2010 Cuma

Modern ve modüler prefabrik ev, Studio804 | Prefabrik Evler

Studio 804 prefabrik evStudio 804, Kansas Üniversitesi dizayn-yapım programı çerçevesinde ödül almış çeşitli projelere imza atan bir kuruluş.

Projelerin çeşitli aşamalarında öğrencilerin görev yaptığı bu kuruluşun imza attığı yapımlardan biri de harika görünüşlü modüler 3 adlı bu prefabrik ev.

Modüler 3, prefabrik evlerin kullanışlı ve basit olmalarına rağmen iyi tasarıma da sahip olabileceğini gösteren güzel örneklerden biri. Modüler yapı tekniği ile inşa edilen bu prefabrik ev, çevre dostu malzemeler kullanılarak yaklaşık 20 haftada bitirilmiş. Modüler parçalar halinde ayrı ayrı düzenlenen prefabrik evin çerçeveleri, çatısı, izolasyon sistemi ve diğer gerekli malzemeler evin kurulacağı bölgeye bir tırla nakledilerek vinç yardımı ile birleştirilmiş. Bir evi ev yapan dış kaplama, ısıtma ve su tesisat sistemleri de prefabrik evin genel birleştirilmesi sonrasında yine kurulduğu yerde bitirilmiş.

prefabrik ev dış görünüş

Rahat ve modern bir yaşam sunan Modüler 3 prefabrik ev, yapımında kullanılan su bazlı kimyasal malzemeler, yüksek verimlilik sağlayan enerji sistemleri ( selüloz bazlı yalıtım malzemeleri ) ve çevre korumasına verdiği önemle gerçekten de ödülü hakkeden modern prefabrik ev örneklerinden biri.

prefabrik ev yan ve caddeden görünüş

prefabrik ev mutfak

prefabrik ev oturma odası

prefabrik ev yapım aşamaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder