22 Mart 2010 Pazartesi

Stüdyo prefabrik yapı, weeHouse | Prefabrik Evler

Yine Alchemy Architects ve yine weeHouse prefabrik. Bu siteyi hazırlarken en sevdiğimiz model üreticilerinden biri olan weeHouse'in bu en küçük 32m2'lik prefabrik yapısını sınıflandırmak biraz zor. Ev diyemiyoruz çünkü tuvalet ve banyosu olmayan bir yapının bu sınıflandırmaya girmesi pek doğru olmaz. Yine de bu sitenin yazarlarınca en gözde tarzlardan biri olarak üst sıralarda konumlanmakta.

weeHouse prefabrik kabin

All Terrain Cabin veya Metroshed tarzı, konteyner formatında, tek modülden inşa edilmiş olan bu prefabrik, her iki uzun yüzünde tamamen kayan pencerelerle kaplanmış olarak, bulunduğu yerin manzarasına tam anlamıyla hakim oluyor. Küçüklüğü sebebiyle de arazinizde ek bir bölüm ya da uygunsa çatınızda harika manzaralı bir dinlenme alanı olarak yer edinebiliyor. Çelik ve ahşap karışımıyla imal edilmiş olan bu yapıda ahşap yer döşemeleri, uyuma-dinlenme bölümü ve ikea mutfak grupları kullanılmış.

weeHouse prefabrik modellerinin en iyi avantajlarından biri modüler yapısı nedeniyle, çeşitli eklemelerle istendiği kadar büyütülebilmesi. Bunu bir örneği olarak geçmiş yazılarımızda tanıttığımız ve ofis olarak kullanılan modeline prefabrik ofis başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Alchemy Architects sitesinden indirebileceğiniz pdf formatındaki bültende de, diğer model bilgilerine erişebileceğiniz bu prefabrik yapıların maliyetleri ise m2'si 125$'dan başlıyor ve yapının özelliklerine göre artış gösteriyor.

Çatı katlarında kullanabileceğiniz prefabrik yapı

küçük prefabrik yapılar

weehouse modüler yapılar

konteyner kabin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder