22 Mart 2010 Pazartesi

Prefabrik yapı tekniği ile üretilen hazır havuzlar | Prefabrik Evler

prefabrik yapı tekniği ile üretilmiş hazır prefabrik havuz modeli

Prefabrik yapı dediğimizde çoğunlukla ev, işyeri ya da fabrika gibi yerler aklımıza gelir. Aslında prefabrik yapı, anlam itibariyle fabrikasyon üretim süreci ile oluşturulmuş, yerinde montajı yapılabilen parçalardan meydana gelen ürünlerdir.

Bu özelliği nedeniyle çok çeşitli kullanım alanları bulabilen prefabrik yapı tekniği, şimdi de klasik havuzların yerini almaya hazırlanmakta. Eski teknikle yapılan betonarme havuzların yerine tercih edilmeye başlanan hazır prefabrik havuzlar, betonarme destekli panel alt yapı üzerine liner iç kaplama esaslı olarak hazırlanmakta. Kullanılan prefabrik yapı üretim süreçleri sonucunda, klasik havuzlardaki inşaat süresi bazen ayları bulurken, hazır prefabrik havuzlarda bu süre 20 güne kadar düşmekte.

Hazır prefabrik havuz üreticilerinin web sitelerinden edindiğimiz bilgiler kadarıyla, kullanılan prefabrik yapım tekniklerinin avantajları şu biçimde sıralanmış.
Taşınabilirlilik, Sızdırmazlık, Havuz seramiği yerine vinil polimer, Üstün hijyen özellikleri, Kısa yapım süreleri, Çeşitli model ve renk seçenekleri

Hazır prefabrik havuz üreticileri Tekno Havuz ve Ayhavuz web sitelerinde, bu tip yapılar hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Görünen o ki, prefabrik yapılar ve prefabrik üretim süreçleri hayatın her aşamasında gitgide daha çok karşımıza çıkacak gibi.

Etiketler: prefabrik yapı, prefabrik havuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder