20 Mart 2010 Cumartesi

Akıllı prefabrik ev / villa, ZeroHouse | Prefabrik Evler

ZeroHouse akıllı prefabrik evGünümüzde prefabrik evlerin anlamı, Türkiye'de olmasa da farklı ülkelerde gitgide değişiyor. Türkiye'de prefabrik ev dendiğinde, genellikle insanların barınma ihtiyacı için geleneksel yöntemlere oranla daha ucuz çözümler sunan evler akıllara gelmekte.

Diğer yandan farklı bakış açısına sahip kişiler, prefabrik yapı üretiminin kolaylıklarını aynı zamanda çağımıza özgü bazı problemlerin çözümüne yönelik olarak bir fırsat olara görüyor ve bu anlayışla klasik evlere alternatif prefabrik ev modelleri tasarlıyor.

New York'lu mimar Scott Specht'in bu tarz prefabrik yapılara örnek olarak tasarladığı ZeroHouse da bunlardan biri. Özellikle günümüzde önemini iyice arttıran enerji açığı ve enerjiye karşı duyulan ihtiyaç, bu son derece modern prefabrik yapının öncelikleri arasında.

modern prefabrik ev örneği

Kendi kendine yeterli evlere örnek gösterilebilecek bu prefabrik ev, gerekli tüm enerjiyi kendisi yaratmakta. İhtiyaç duyduğu elektrik enerjisini, yüksek verimlilik sağlayan güneş panelleri vasıtası ile elde eden ZeroHouse aynı zamanda bu enerjiyi bir hafta süreyle, güneş olmasa da kullanabilmesini sağlayacak depolama sistemlerine sahip. Su kullanımı içinse, yağmur suyu toplama ve 10 tonluk depolama sistemleri kurulmuş. Aynı zamanda bütün organik atıkları işleyebilecek ve geri dönüştürebilecek bir sisteme sahip. Ve bütün bu işlemler için sizin bir şey yapmanız gerekmiyor. ZeroHouse bütün bu işlemleri kendi başına yapabilecek akıllı evlerden biri.

Bunca özelliklerine rağmen aynı zamanda da şık ve modern olmasını beceren bu akıllı prefabrik ev için daha fazla ayrıntıyı, ZeroHouse sitesinde bulabilirsiniz.

ZeroHouse prefabrik ev iç tasarım

prefabrik ev şeması

prefabrik ev modelleme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder