20 Mart 2010 Cumartesi

Konteyner ofis örneği, Freitag mağazası | Prefabrik Evler

Konteyner kullanılarak yapılan prefabrik ev ya da prefabrik yapılarla ilgili yazılara daha önce sitemizde yer vermiştik.

Şimdiki konumuz ise konteyner gökdelen diyebileceğimiz bir yapı. Türkiye'de ilk açıldıklarında çok ilgi çeken ama sayıları fazlalaştıkça rekabet ortamında ziyaretçi çekmek adına farklılaşma yoluna gitmesi gereken alışveriş merkezleri ya da markalara özel konsept mağazalar her yerde karşımıza çıkıyor. İsviçreli Freitag firması ise bunu bir adım öne götürerek hem çok farklı konsepte, hem de ürünleriyle bütünleşen bir mağazaya sahip olmuş.

Freitag, tır brandalarından geri dönüşüm yoluyla çeşitli kullanım alanlarına yönelik çantalar tasarlayan bir firma. Zürih'te kurdukları mağaza da ürünleriyle uyum sağlayacak biçimde tasarlanmış. Prefabik yapı örneği diyebileceğimiz bu mağaza, yine ürettikleri çantalar gibi kullanılmış konteyner kabinler vasıtasıyla tasarlanmış. 17 adet konteyner kullanılarak inşa edilen yapıda, konteynelerin dış görünüşü olduğu gibi bırakılarak iç yerleşimleri firmanın ihtiyaçlarına ve belli bir konfora yönelik olarak yeniden dizayn edilmiş.

konteyner yapı inşa ediliyor

konteynerlerin dıştan görünüşleri

konteyner dış ve iç görünüm

konteyner dış ve iç görünüm

Prefabrik yapı tekniğinin bu tarz kullanımı ile ilgili diğer fotoğraflar için http://www.flickr.com/photos/fredag/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder