21 Mart 2010 Pazar

Prefabrik evler, dikkat edilmesi gereken ayrıntılar | Prefabrik Evler

Türkiye'de prefabrik ev maliyetleri üretici firmalara göre değişkenlik göstermekte ve ortalama maliyetler metrekare başına 400 ile 700 YTL civarlarında gezinmektedir. Tüketiciler açısından baktığımızda ise bu birim maliyetlerinin yanıltıcı bazı sonuçları olabilir. Eğer bir prefabrik ev yaptırmayı düşünüyorsanız ve beğendiğiniz bir ev bulduysanız, üretici firma ile anlaşma yaparken bazı ayrıntılar hakkında mümkün olduğunca bilgi almaya çalışmak sizin yararınıza olacaktır.

Firmalarda ürün satışına dahil olan ve olmayan hizmetler hakkında bilgi edinmek, bir ev sahibi olmak açısından attığınız adımlarda kötü süprizlerle karşılaşma olasılığınızı en aza indirir. Özellikle prefabrik yapı maliyetlerinde, başta önemsemediğiniz ayrıntılar daha sonrası için problem oluşturabilir. Araştırmanız sırasında firmalarda ödeyeceğiniz miktara dahil olan ve olmayan hizmetleri mutlaka ayrıntılarıyla edinmeye çalışın. Özellikle, su basmanı, yalıtım, elektirik, su ve atık su tesisatları nasıl bedellendiriliyor; nakliye ve montaj ücretleri kime ait, iç dekorasyonda kullanılacak sabit malzemeler evin kurulumuna dahil mi tarzı ayrıntılar hakkında bilginiz olsun.

Başta önemsenmeyen bu tarz ayrıntıların daha sonra yeni bir ev edinme sevincinize gölge düşürmemesi için araştırmanızı iyi yapmanız, ileride doğabilecek problemleri baştan engelemenizi sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder